Kerst, Zoet

Zelf amandelspijs maken

Amandelspijs kan in veel zoete gerechten gebruikt worden. Vooral in bakgerechten in het najaar wordt het vaak gebruikt, zoals in gevulde speculaas of kerststol. Rond deze tijd kan je sowieso kant en klare spijs in de supermarkt kopen, maar wist je dat je het ook heel eenvoudig zelf te maken is? Met een paar ingrediënten kan je zelf heel makkelijk spijs maken! En een bijkomend voordeel is is dat dat ook nog eens súper lekker is! Voor het recept heb ik het recept van Rutger Bakt aangehouden en aangepast zodat het eivrij werd. Dat recept is hier te vinden.

Ingrediënten amandelspijs

  • 200 gram ongebranden amandelen
  • 200 gram witte basterdsuiker
  • Rasp van een halve citroenschil
  • Één eetlepel appelmoes

Overige benodigdheden

  • Pan
  • Theedoek
  • Keukenmachine
  • Vergiet

Bereiding amandelspijs

Stap 1

De meeste amandelen die je in de supermarkt koopt zijn bruine amandelen. Dit betekent dat het velletje van de amandelen eerst eraf gehaald moet worden. Indien je blanke amandelen hebt, kan je doorgaan naar stap 4.

Breng een laag water aan de kook in de pan en doe de amandelen bij het kokende water. Laat de amandelen voor ongeveer 30 seconden mee koken.

Zelf amandelspijs maken

Stap 2

Breng de amandelen over in een vergiet en spoel deze af onder koud water.

Zelf amandelspijs maken

Stap 3

Leg de noten vervolgens op een schone theedoek en wrijf er overheen. Op deze manier gaan de velletjes van de amandelen af.

Zelf amandelspijs maken

Stap 4

Voeg alle ingrediënten toe aan de keukenmachine en meng het tot het spijs. Het spijs kan je wikkelen in folie en in de koelkast laten rusten zodat de smaken goed in kunnen trekken. Je kunt dit spijs makkelijk dagen van te voren maken en het spijs is eventueel ook in te vriezen.

Zelf amandelspijs maken

Zelf amandelspijs maken

Heb je iets lekkers geprobeerd van Het Baklab? Ik vind het heel leuk om dit te zien! Deel je mooie bakfoto’s via Facebook of Instagram door mij erin te taggen, of met #hetbaklab.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.