Blog

Zes grappige dingen die je sowieso herkent als je een voedselintolerantie hebt

Na acht jaar met verschillende voedselintoleranties heb ik genoeg grappige dingen meegemaakt. Soms lijken mensen altijd hetzelfde te denken of dezelfde opmerkingen te maken. Of ik word juist enorm blij van dingen die voor mensen die alles mogen eten doodnormaal zijn. Wie wordt er nou blij van twintig glutenvrije producten in de winkel? Nou, ik! Hieronder lees je zes grappige dingen die je sowieso herkent als je te maken hebt met een voedselintolerantie!

Lezen

Wij zijn échte toppers in het lezen van etiketten. Ik kan me herinneren dat we op de basisschool altijd een leestest kregen waarin getoetst werd hoe snel we zo goed mogelijk konden lezen. Ik durf te wedden dat wij daar nu met vlag en wimpel voor zouden slagen!

Hoe kan je overleven zonder brood?

Ik krijg deze vraag zó vaak. Alsof brood een eerste levensbehoefte is. En ok, ik baal soms (of vaak) dat ik geen lekker vers brood kan eten maar er zijn ook zoveel andere lekkere dingen die wij kunnen eten. Een leven zonder brood en/of met minder brood is óók een heel fijn leven!

”Oh, dan eet je vast heel gezond!”

Zoveel mensen denken dat je met allerlei dieetvoorschriften gezond eet. Ik eet gezond in de zin dat ik mijn verboden voedingsmiddelen weg laat, maar dat betekent niet dat ik gezond eet. Sterker nog, veel glutenvrije producten zijn slechter dan de ”normale” producten. En wat denk je van al die chips en chocola? Nog afgezien van de patat die we gewoon kunnen eten. Ik durf met zekerheid te zeggen dat ik écht niet heel erg gezond eet en alleen maar wortels weg zit te eten.

Blij worden van een groot glutenvrij schap in de supermarkt

Wie kan er nou intens gelukkig worden van een kleine sectie in een supermarkt? Als je met mij op pad gaat naar en ander land moét ik altijd de dieet schappen van de supermarkten checken. En jeetje, ik kan zo belachelijk blij worden als ik dan voor een groot schap sta met allemaal producten die ik mag. Als een klein kind in een snoepwinkel voel ik me dan!
Je bewaakt je eten altijd alsof het heilig is

Op een feestje zorg ik er altijd voor dat ik mijn eigen eten heb zodat het niet besmet kan worden door anderen met kruisbesmetting. Iemand die net glutenvolle paprika chips gepakt heeft, moet niet mijn glutenvrije naturel chips pakken want dan word ik ziek. Ik richt dus altijd een heel sneaky eigen hoekje in waar anderen van af moeten blijven. En weet je wat grappig is? Iedereen denkt altijd dat je om komt van de honger, dus ik heb altijd een hoekje gecreëerd met extra veel eten dat ik die avond écht niet op ga krijgen. Vooral bij mijn oma krijg ik altijd een overload aan heerlijk eten. Zo krijg ik daar altijd mijn eigen chocoladereep als de rest koekjes krijgt en word ik daarna overladen met héél veel eten dat ik mag. Als je dit leest oma: dank je wel en ik houd van je!

Ik kan spatels aflikken na het beslag maken

Vroeger, toen ik nog alles at, mocht ik van mijn moeder nooit de spatels en beslagkommen uitlikken omdat dat niet goed was met rauw ei. Nou, die regel heb ik snel overboord gegooid toen ik geen ei meer mocht eten. Niks is lekkerder dan de spatel aflikken van het browniebeslag nadat je net de brownie in de oven geschoven hebt!

Welke grappige dingen herken jij en maak jij regelmatig mee? Laat het hieronder weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.